3 Aralık 2024 Salı

AÖF Kayıtları ve Detaylı Bilgiler

AÖF kayıt yenileme işlemleri 7 Mart Cuma günü sona erecek. İşte AÖF kayıt yenileme tarihleri, AÖF kayıt yenileme fiyatları ve AÖF ile ilgili her şey…

 

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin tüm bölüm/programlarında kayıtlı öğrencilerden, 2013-2014 öğretim yılı Bahar Döneminde kayıt yeniletecek olanlar ders ekle-sil işlemini buradan yapabilir.

TIKLA KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİNİ YAP!

 AÖF KAYIT YENİLEME İÇİN NE YAPILMALIDIR?

AÖF 2014 Bahar dönemi kayıt yenileme fiyatları ne kadar ve kayıt yenileme işlemleri ne vakit başlıyor?

AÖF güz dönemi final sonuçları açıklandı şimdi öğrencileri Bahar dönemi kayıt yenileme teleşı sardı. Açıköğretim’de muafiyet sınavı geliyor.

AÖF Güz dönemi 25-26 Ocak Final sınav neticelerini Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin e-Öğrenme Portalı’ndan öğrenebilirsiniz. Açıköğretim Fakültesi 25 – 26 Ocakta yapılan sınav sonuçları için geri sayım başladı. Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi(AÖF) 25-26 Ocak Final sınav neticelerini açıkladı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi(AÖF) 25-26 Ocak Final sınav neticelerini aof.anadolu.edu.tr’den öğrenebilirsiniz AÖF final sonuçları TC kimlik numarası veya okul numarası ile sorgulanabilecek.

07 Mart 2014 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve AÖF 2014 kayıt yenileme yapılmayacaktır. Bahar Dönemi kayıt yenileme müddeti mutlaka uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, “Öğretim Gideri” ve “Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı” ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2013-2014 öğretim seneyi AÖF 2014 kayıt yenileme Bahar Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.

 SINAV NETICELERI NASIL ÖĞRENİLİR?

Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi talebesi iseniz, “T.C. Kimlik Numaranız” ile e-Öğrenme Portalına seans açabilirsiniz.

Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Batı Avrupa Programı talebesi iseniz, “Öğrenci Numaranız” ile e-Öğrenme Portalına seans açabilirsiniz. Anadolu Üniversitesi örgün program öğrencileri de portalda “Öğrenci Numarası” ile seans açabileceklerdir. Yabancı tebaalı örgün program öğrencileri portalda “9…” ile başlayan “Öğrenci Numarası” ile seans açabileceklerdir. Şayet öğrencimiz değilseniz, yukarıdaki kutucuğa “konuk” yazarak e-Öğrenme Portalına seans açabilirsiniz.

Ancak bu durumda, çoğu hizmetimizden hudutlu olarak yararlanabilirsiniz. Öğretim Azalarımız, kendilerine deklarasyonlan kullanıcı adı ve şifreleri ile sistemde seans açabilirler.

AÖF İMTİHAN SORU VE CEVAPLARINA NASIL ULAŞILIR?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri 2001 yılından itibaren sınav soruları ve yanıt anahtarları e-Öğrenme Portalında e-Kitap biçiminde yayımlanmaktadır. Öğrenciler, Açıköğretim e-Öğrenme Portalına http://yillik.eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki “Oturum Aç” kısmından T.C. kimlik numarasıyla seans açarak “Fakülte” başlığından “Sınav Soruları” seçeneğine, “Bölüm” başlığından öğretim yılını, “Ders” başlığından istenen öğretim yılında yapılan sınav sorularına ve yanıt anahtarlarına ulaşabilirler.

AÖF (Açıköğretim) Ara ve Dönem Sonu Sınav Notunun Başarı Notuna Katkısı

Açıköğretim AÖF ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir. Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30 ) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerle-rinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara imtihanında 60, dönem sonu imtihanında 80 alan bir talebenin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74 Açıköğretim AÖF başarı notu hesaplama

 AÖF’DEN İKİNCİ ÜNİVERSİTE FIRSATI BAŞLADI

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) ikinci üniversite kayıtlarının başladığı ve 25 Ekim’e kadar süreceği bildirildi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim FakültesiDekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın, günümüzün hızla değişen ve gelişen dünyasında kendini yetiştirmişbireylere ihtiyaç olduğunu ve artık bir hayat içinde birden fazla mesleği edinerek bireylerin farklılık oluşturması gerektiğini söyledi.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin ikinci üniversite olanağı ile insanlara yeni kariyerler ve fırsatlar sunduğunu aktaran Aydın, “Başarılı olmak için daha fazla öğrenme ve daha fazla diploma bir gerekliliktir. Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite olanağı ile bireylere yeni meslekler ve kariyerfırsatları sunuyor. Hiçbir önkoşul olmadan herhangi bir önlisans veya lisans programından mezun olmuş veyahut okumakta olan bireylerin kayıt olabileceği Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nde yer alan önlisans ve lisans programları bireyin eğitim hayatına devam ederken veyahut iş hayatını aksatmadan bir meslek daha kazanmasına imkan vermektedir” dedi.

 İKİNCİ ÜNİVERSİTEYE NASIL KAYIT OLUNUR?

 Yrd. Doç. Dr. Aydın, ikinci üniversiteye nasıl kayıt olunacağı ile ilgili da bilgi vererek, “İkinci Üniversiteye kayıtlar 30 Eylül – 25 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Kayıt olmak isteyenler ‘http://kayit.anadolu.edu.tr’ internet adresine yer alan ikinci üniversite linkini tıklayarak kayıt formunu dolduracaklar. Daha sonra da kendi illerindeki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim bürolarına zamanla gerekli belgeleri teslim edip kayıtlarını tamamlayıp kitaplarını bürolardan teslim alarak ikinci bir üniversite eğitimine adım atmış oluyorlar” ifadelerini kullandı.

 “ÖĞRENCİLER TASARLANMIŞ ÖĞRETİM MATERYALLERİYLE FARKLI BİR ÖĞRENİM DENEYİMİ YAŞAYACAKLAR”

Açıköğretim Sistemi’ne kayıt olan talebelere nasıl ders çalışacakları ile ilgili da yol gösteren Aydın, şöyle devam etti:

“İkinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine kaydolan öğrenciler kendi kendine öğrenmesi ilkesine göre tasarlanmış öğretim materyalleriyle farklı öğrenim deneyimi yaşayacaklardır. Türkiye’de alanında uzman öğretim üyeleri tarafından hazırlanan kitapların yanında internet üzerinden ulaşabilecekleri birçok öğrenme hizmeti sunulmaktadır. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine katılan öğrenciler TRT okulda ve internet ortamında yayınlanan televizyon programlarını izleyebilir, canlı olarak sunulan ve etkileşimli olarak yürütülen E-seminerlere katılabilir veyahut dilediği vakit izleyebilir, E-öğrenme portalında yer alan konu anlatımları, danışmanlık sistemine ve etkileşimli E-kitaplara ulaşabilirler. Tablet bilgisayar veyahut kişisel bilgisayarlardan ulaşılabilen etkileşimli E-kitaplar, bireylerin daha etkin öğrenmelerine yardımcı olan ses, video, görsel öğeleri barındıranyenilikçi öğrenme malzemeleri olarak talebelere sunulmaktadır. Talebelerin daha etkin öğrenmelerinisağlamak amacıyla hazırlanan bu öğrenme malzemelerine iTunes U, Google Play, Apple Store ve Açıköğretim E-öğrenme portalı gibi her türlü ortamdan erişebilmektedirler.”

AÖF NEDİR?

1982- 1983 öğretim yılında, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda Mektupla Öğretim adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, son zamanlarda 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur.

1982- 1983 öğretim yılında, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda “Mektupla Öğretim” adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, son zamanlarda 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde halen 3 fakültede AÖF sistemi ile eğitim verilmektedir. Bunlar İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Önlisans talebelerinin eğitimini veren AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİdir.

 AÖF ÖNLİSANS PROGRAMLARI

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sosyal Bilimler Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Ev İdaresi Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Halkla İlişkiler Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Yerel Yönetimler Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dış Ticaret Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Muhasebe Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bankacılık ve Sigortacılık Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İlahiyat Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Tarım Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bilgi Yönetimi Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Laborant ve Veteriner Sağlık Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı

AÖF LİSANS PROGRAMLARI

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İşletme Fakültesi İşletme Bölümü Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Maliye Bölümü Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi İktisat Bölümü Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

 AÖF ÖĞRENCİLERİ İÇİN BİR DİZİ BİLGİ

 

Örgün Öğrenci Sistemi

 

Talebelerin, ilgili dönemde aldıkları derslerin notlarını, derse devam durumlarını, ders programlarını vb. görüntülemek amacıyla giriş yaptıkları sistemdir. Öğretim elemanları da aynı sistemi kullanarak ilgili dönemde verdikleri dersleri görebilir, not ve yoklama girişi vb. işlemleri yapabilirler.

 

Öğrenci Bilgi Sistemi

 

Öğrencilerin kendilerinden istenen bazı bilgileri sağladıkları Öğrenci Bilgi Formu, çeşitli anketler, AYÖS (Anadolu Üniversitesi Yabancı Tebaalı Öğrenci Sınavı) ve Pedagojik Formasyon başvuruları vb. işlemler bu sistemden gerçekleştirilir. Ayrıca öğrenci işleri çalışanlarının yapmaları gereken bazı işlemler de bu sistem üzerinden gerçekleştirilir.

 

Yeni Kayıt Sistemi

 

Üniversitemize ilk kez kayıt yaptıracak talebelerin birimlerinden kayıt onayı alabilmek için Öğrenci Bilgi Formu’nu doldurdukları ve seçmeli derslerini seçtikleri sistemdir.

 

Muafiyet Sınavları

 

Temel Bilgi Teknolojisi Muafiyet Sınavı

 

Temel Bilgi Teknolojisi/Bilgisayar derslerinden muafiyet imtihanına girmek isteyen talebelerin muafiyet imtihanına kayıt yaptırdığı sistemdir.

 

Yabancı Dil Muafiyet Sınavı

 

Zorunlu yabancı dil derslerinden muafiyet talep eden talebelerin muafiyet imtihanına kayıt yaptırdığı sistemdir.

 

ERASMUS ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU

 

 

Erasmus öğrenci değişim programlarından yararlanmak isteyen talebelerin ön başvurularını yaptıkları sistemdir. Örgün Hesap (Öğrenci İşleri) Öğrenci işleri çalışanlarının, yeni kayıt olan talebelere yukarıda adı geçen programlarda kullanacakları İnternet hesabını verdikleri ve İnternet hesabı şifrelerini unutan talebelerin şifre sıfırlama işlemlerini gerçekleştirdikleri sistemdir. Öğrenci Sevk/Belge (Öğrenci İşleri) Öğrenci işleri çalışanlarının, talebelere sevk ve öğrenci belgesi verdikleri sistemdir.

 

AÖF’ye yapılan sonuç başvuruları faks, posta, elden direk olarak ta yapılabiliniyor.Fakültenin internet sayfasının solunda bulunan menüde adresleri verilen gerçek veyahut tüzel kişiler için başvuru dosyalarının (PDF formatında) yazıcı çıktısını alıp doldurarak posta ile formları elden teslim ederek veyahut aşağıda deklarasyonlan bilgi edinme başvurusu faks adresine gönderilebilir. Bunların haricinde internet üzerinden başvuru yapılabilir. Posta Adresi:Anadolu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Yunus Emre Kampusu, 26470 Eskişehir Telefon: (0 222) 335 79 23 Faks: (0 222) 320 51 90 E-posta: aubhim@anadolu.edu.tr

 

Üniversite ile iletişim için: Telefon (Santral): (0 222) 335 05 80 Faks:(0 222) 335 36 16 E-posta: aubhim@anadolu.edu.tr

 

Açık öğretim ile ilgili bilgi edinme başvurusu için: Posta Adresi:Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Yunus Emre Kampusu, 26470 Eskişehir Telefon: (0 222) 335 05 81/2776 Faks: (0 222) 320 07 58 E-posta: aofak@anadolu.edu.tr

 

AÖF AKADEMİK TAKVİM

 

2013-2014 Öğretim Seneyi İnternet Başvuru, Kayıt ve Kayıt Yenileme Tarihleri

 

2013-2014 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU, KAYIT ve KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

Kayıt Türü Internet Başvuru*ve Kayıt Tarihi Mazeretli Kayıt

Tarihi Süre

 

YENİ KAYIT

 

 

GÜZ DÖNEMİ – ÖSYS Yeni Kayıt

 

– Jandarma MEÖP

– AYÖS

– Af Kapsamında Kayıt (6353 s. Kanun) 02 Eylül Pazartesi

17 Eylül Salı 16-17 Eylül 2,5 Hafta Başvuru

2,5 Hafta Kayıt

 

KAYIT YENİLEME

 

 

GÜZ DÖNEMİ – Açıköğretim

 

– İktisat

– İşletme 16 Eylül Pazartesi

27 Eylül Cuma 26-27 Eylül 2 Hafta Kayıt Yenileme

ÇOKLU KAYIT

 

GÜZ DÖNEMİ – Lisans Tamamlama

 

– İkinci Üniversite

– Dikey Geçiş

– Yatay Geçiş 30 Eylül Pazartesi

25 Ekim Cuma 24-25 Ekim 4 Hafta Başvuru

 

4 Hafta Kayıt

(1 Hafta Bayram)

– Ek Yerleştirme 07 Ekim Pazartesi

25 Ekim Cuma 24-25 Ekim 3 Hafta Başvuru

3 Hafta Kayıt

 

KAYIT YENİLEME

 

BAHAR DÖNEMİ – Açıköğretim

– İktisat

– İşletme 24 Şubat 2014 Pazartesi

 

07 Mart 2014 Cuma 06-07 Mart 2 Hafta Kayıt Yenileme

 

YAZ DÖNEMİ KAYIT – Laboratuvar Dersleri için Kayıt 05 Mayıs 2014 Pazartesi

09 Mayıs 2014 Cuma

 

* Kayıt gruplarının Internet Başvuru işlemleri belirtilen tarihlerin ilk günü saat 00:00’da başlayacak, son günü saat 17:00’da sona erecektir.

 

2013-2014 ÖĞRETİM YILI AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ IMTIHAN TARİHLERİ

 

 

GÜZ DÖNEMİ

 

Ara Sınav

14 – 15 Aralık 2013

 

Dönem Sonu Sınavı

25 – 26 Ocak 2014

 

BAHAR DÖNEMİ

 

Ara Sınav

19 – 20 Nisan 2014

 

Dönem Sonu Sınavı

07 – 08 Haziran 2014

 

2013-2014 ÖĞRETİM YILI AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ IMTIHAN MERKEZİ DEĞİŞİKLİK TARİHLERİ

SINAV TÜRÜ TARİH AÇIKLAMA

 

Güz Dönemi Ara Sınavı 25 Ekim 2013 Bu tarihe kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, 2013-2014 öğretim seneyi güz dönemi ara imtihanına yeni sınav merkezlerinde girebilirler.

 

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 08 Aralık 2013 Bu tarihe kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, 2013-2014 öğretim seneyi güz dönemi dönem sonu imtihanına yeni sınav merkezlerinde girebilirler.

 

Bahar Dönemi Ara Sınavı 07 Mart 2014 Bu tarihe kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, 2013-2014 öğretim seneyi bahar dönemi ara imtihanına yeni sınav merkezlerinde girebilirler.

 

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 13 Nisan 2014 Bu tarihe kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, 2013-2014 öğretim seneyi bahar dönemi dönem sonu imtihanına yeni sınav merkezlerinde girebilirler.

 

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ

 

 

Türk yükseköğretim sisteminde 28. yılını tamamlayan Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, yaklaşık 1milyon 700 bin talebesi ve bir buçuk milyon mezununa uzaktan eğitim yoluyla yüksek öğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye’nin eğitim meselelerinin aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir.

 

Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, ülkemizde çağdaş anlamda uzaktan eğitim modeli ile yeni ihtiyaçların karşılanması ile ilgili hızla harekete geçebilen çok esnek bir yapıya, güçlü bir organizasyona sahiptir. Uluslararası düzeyde işbirlikleri için cazibe merkezi haline gelen Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, sahip olduğu teknik alt yapı, kalite düzeyi yüksek ve verimli çalışabilen üretken insan kaynağı ile kendini sürekli yenileyerek uyguladığı uzaktan eğitim modeli ile Türk Yükseköğretim Sisteminde ülkemizde yükseköğretim alanında birçok ilkleri ve yenilikleri uygulamaya koymaktadır. Bu yönü ile dünyanın mega üniversiteleri arasında yer almaktadır.

 

Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ülkemizde yüksek öğrenim talebini karşılamada sağladığı kapasite yanında milli eğitim, sağlık, ilahiyat, tarım, polis, jandarma, kara, deniz ve hava komutanlıkları personeline yönelik önlisans, lisans tamamlama ve lisans eğitimlerini uzaktan eğitim modeli ile sürdürmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Türkiye ekonomisi ve iş yaşamına sağladığı geniş ölçekli katkılarla saygınlık kazanmış ve uluslararası rekabette başarılara imza atmış sektör temsilcisi kuruluşlara yönelik insan kaynağı geliştirme projeleri aracılığıyla toplumumuzun eğitim düzeyinin artmasına büyük katkıda bulunan çağdaş bir eğitim kurumudur.

 

Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi eğitim yaptığı toplam 12 lisans, 46 önlisans programıyla, ulusal sınırları aşarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve çeşitli Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarına eğitim hizmetini çağdaş Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ile götürüyor. Bugün Türkiye’de üniversitelerde öğrenim gören talebelerin yaklaşık yarısı Anadolu Üniversitesi talebesi ve Açıköğretimli…

 

Bunların bir kısmı; koşulları gereği örgün eğitime devam etme olanağı bulunmayan öğrenciler. Uzaktan Eğitim, bu yönüyle, fiziksel, işitme ve görme engeline sahip vatandaşlar yanında cezaevlerinde hükmünü tamamlamaya çalışan vatandaşlarını da göz ardı etmeden eğitimde fırsat eşitliğini her koşulda sağlıyor olmanın ayrıcalıklı ve haklı gururunu yaşıyor.

 

6 Kasım 1981 tarihinde yürürlüğe giren ve Türk Yükseköğretimini yeniden düzenleyen 2547 sayılı kanunun 5. ve 12. maddeleri, Türk Üniversitelerine Sürekli ve Açıköğretim yapmak hakkını tanımıştır. Daha sonra bu görev bilimsel birikim, akademik deneyim, nitelikli insan kaynağı ve uluslararası standartlarda teknik/teknolojik altyapıya sahip olan Anadolu Üniversitesi’ne 20 Temmuz 1982’de çıkartılan 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile verilmiştir. Mevcut İletişim Bilimleri Fakültesi bünyesinden doğan Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi böylece ülke düzeyinde uzaktan öğretim hizmeti ile görevlendirilmiştir.

 

1981 yılında Türkiye’de yüksek öğrenime olan talep 420 bin iken, üniversitelere girebilen öğrenci sayısı 54 bin dolayındaydı. Yani o dönemde var olan üniversiteler talebin yaklaşık % 13’ünü karşılayabiliyordu. Öte yandan eğitim teknolojisindeki gelişmeler, eğitimin duvarların dışına taşınması düşüncesini, uzaktan eğitim modelini zorunlu kılıyordu. Bu düşünceler uygulamaya dönüştü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 1982-83 öğretim yılında, yüksek eğitimde yüksek standartlarda fırsat eşitliği ilkesiyle ve Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ile eğitim veren ilk fakülte olarak hizmete başladı. İlk yıl İktisat ve İş İdaresi lisans programlarına 29.500 talebenin kaydolması, yüksek öğrenim ihtiyacının ve talebinin boyutlarını açıkça ortaya koyuyordu.

 

1982-1993 yılları arasında Türkiye’de, Anadolu Üniversitesi’nin sunduğu Açıköğretim’e olan talep hızla arttı. Bu yıllar arasında sadece İşletme ve İktisat Lisans Programları ile yetinilmedi. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol gereğince yaklaşık 200 bin öğretmene önlisans ve lisans tamamlama olanağı sunuldu. Ayrıca, KKTC’den de uzaktan eğitim programlarına öğrenci kaydına başlandı. Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol gereğince iki yıllık Ebelik, Hemşirelik ve Sağlık Teknikerliği Ön Lisans Programları; Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile yapılan protokol gereğince iki yıllık Tarım ve Veterinerlik Önlisans Programları açıldı. 1987 yılında Batı Avrupa Projesi adı altında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik lisans ve önlisans programları uygulanmaya başlandı.

 

1993 yılında Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, 496 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile günün eğitim gereksinimlerine göre yeniden yapılandı. İktisat ve İşletme programları dört yıllık İşletme ve İktisat Fakültelerine dönüştürüldü. Bu Kanun Hükmünde Kararnameye göre Açıköğretim Fakültesi ise, Uzaktan Öğretim Sistemi ile ilgili kitap, radyo-tv programları, bilgisayar, akademik danışmanlık, organizasyon, sınav ve her türlü öğrenci işleri gibi hizmetleri vermekle yükümlü kılınmış ve önlisans, lisans tamamlama, lisans ve her türlü sertifika programlarını yürütmekle görevlendirilmiştir.

 

1993-1997 yılları arasında Açıköğretim Fakültesi bünyesinde kurulan Sosyal Bilimler, Ev İdaresi, Büro Yönetimi, Halkla İlişkiler gibi 17 önlisans programı geliştirildi. Daha önceden ÖSYM tarafından yapılmakta olan Açıköğretim imtihanları 1996 yılından itibaren Anadolu Üniversitesi tarafından yapılmaya başlandı. 1998 yılından itibaren ise değişen teknolojik koşullar ve özellikle eğitim gereksinimlerinin farklılaşmasıyla, başta İnternet olmak üzere çağdaş iletişim teknolojilerinin çok daha yoğun olarak kullanıldığı ve uzaktan eğitimi klasik işlevlerinin ötesine taşıyan yapılanmalarla birlikte yeni bir dönem başladı.

 

Türk Yükseköğretim Sistemi ve Üniversitemiz açısından son derece önemli olan Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi 1998 yılından itibaren klasik amaçların ötesine geçirildi ve bu değişimin gerektirdiği etkin bir yönetsel yapıya kavuşturuldu. Bu yönde Anadolu Üniversitesinin tüm akademik, teknik ve idari birimleri Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi’ne etkin bir şekilde katkı sağlayabilir hale getirildi. Diğer yandan bu sistem içinde eğitim yapan fakülteler arasında iletişim ve işbirliği daha etkin ve verimli düzeye kavuşturuldu. Oluşturulan proje grupları ile Türkiye’de Uzaktan Sistemi ile açılacak yeni eğitim alanları tanımlanarak, yaşam boyu eğitime fırsat sağlandı. Böylelikle çağdaş bilgi ve iletişim teknolojilerinden daha yoğun ve yaygın biçimde yararlanıldı ve eğitim programları tasarımlanarak uygulanmasına başlandı.

 

1998 yılından itibaren uzaktan eğitim yöntemiyle hizmet sunan İşletme, İktisat ve Fakülteleri’nin akademik programları yeniden yapılandırıldı. Önlisans ve lisans dersleri arasındaki tekrarlar giderildi; içerikler gözden geçirildi. Tüm kitaplar uzaktan eğitimdeki çağdaş gelişmelere paralel olarak yeniden tasarımlandı, yazıldı ve basıldı; kitapların içeriği ile paralel olacak şekilde TV eğitim programları yenilendi; CD-Romlar üretildi. Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi’ne öğrenci alımında kontenjan kısıtları kaldırıldı. 1998 öğretim yılından itibaren TRT 4′ ten, öğrencileri bilgilendirmek ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla “Üniversitemizden Haberler” isimli haber programı eğitim-öğretim dönemi müddetince akademik takvime uygun olarak yayınlanmaya başladı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin akademik sorumluluğunda İlahiyat Önlisans Programı açıldı. Fakültemizin http://www.aof.anadolu.edu.tr adresinde bulunan İnternet sitesi, talebelerin hizmetine sunuldu. 1999 tarihinde ise talebelerin imtihanlara daha etkin hazırlanmalarını sağlamak amacı ile “İnternet Tabanlı Deneme Sınavları” uygulaması başlatıldı. Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi üniversitelerle kurduğu işbirliği çerçevesinde karasal hatlar üzerinden ve uydu bağlantılı olarak Videokonferans ortamını oluşturdu. 1999 yılından başlayarak ara sınav, yıl sonu sınavı ve bütünleme sınavı öncesinde TRT 4’ten bir hafta banttan, bir hafta da canlı olarak “Sınava Hazırlık” programları yayınlanmaya başlandı. 1999 yılında İletişim Merkezi, talebelerin her türlü soru, sorun ve tekliflerini aktarabileceği bir merkez olarak kuruldu.

 

2000 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği inşa edilerek Açıköğretim Fakültesinde Okul Öncesi ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programları açıldı.

 

2001-2002 öğretim yılında ülkemizde ilk kez İnternet dayalı Bilgi Yönetimi Önlisans Programı eğitim-öğretime başladı. Yine aynı öğretim yılında gelişen koşullara uyum sağlamak, kendini farklı alanlarda geliştirmek isteyen örgün bölümde okuyan ve halen bir yüksek öğretim programına kayıtlı olan veyahut mezunlara yönelik olarak ikinci öğretim olanağı veren “İkinci Üniversite” uygulaması başlatıldı. Açıköğretim’in, örgün yüksek öğretime entegrasyonunu sağlamak amacıyla YÖK ile birlikte gerçekleştirilen “Dikey Geçiş” uygulaması başladı.

 

Yine 2002-2003 Öğretim yılında öğrencilerimizin daha başarılı olabilmeleri için İnternet üzerinden ve CD ile alıştırma yazılımlarının üretimine başlandı.

 

2003-2004 Öğretim yılında Jandarma ve Polis Önlisans Meslek Eğitimi Programlarıyla, Jandarma Genel Komutanlığındaki astsubaylarımızın ve Emniyet Genel Müdürlüğünde görev yapan polislerimizin eğitim düzeylerini yükseltmek amacıyla önlisans eğitimi programları başlatıldı.

 

2004-2005 öğretim yılında ise Kara, Hava ve Deniz Komutanlıkları Personeline Önlisans eğitimi verilmektedir. Bu bölümlerde okuyan öğrenciler için lisans tamamlamalarına yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

 

2005-2006 Öğretim Yılında “Birleşmiş Markalar Derneği” üyesi kuruluşların mezunlarını işe almada öncelik verecekleri “Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Önlisans Programı” eğitime başlamıştır.

 

2006-2007 öğretim yılında Adalet Bakanlığında çalışan lise ve dengi okul mezununa Meslek Eğitimi Önlisans Programı başlatılmıştır.

 

2007-2008 öğretim yılında öğretime başlamak üzere Sınıf Öğretmenliği lisans tamamlama programına ilişkin çalışmalar da başlatılmıştır.

 

Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi ve Açıköğretim Fakültesi’nden oluşmaktadır.

 

AÖF ÖĞRENCİLERİNE HER YIL TEK DERS SINAVI YAPILACAK

 

 

Açıköğretim Fakültesi Öğrenci Platformu Temsilcileri AÖF Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ı ziyaret etti.

 

AÖF talebelerinin mağduriyetleri için çözüm yollarının görüşüldüğü ziyarette, talebelerin taleplerini içeren yazılardan, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun öğrencileri Anayasa ve Hukuk çerçevesinde haklı bulduğu tavsiye kararlarına kadar pek çok sorunun yer aldığı dosya Rektör’e takdim edildi.

 

Platform Temsilcisi Elif Erden, eğitimde fırsat eşitliği istediklerini belirterek, “Kredili sisteme geçilmesiyle birlikte daha önceden alıp başarılı olduğumuz dersler bize tekrar verildi. Muafiyet hakkının da kaldırılması ile başarılı olduğumuz dersleri tekrar aldık. Bütünleme sınav hakkımız elimizden alındı. Bir çok arkadaşımız bu yüzden ciddi mağduriyetler yaşadı. Bizler kazanılmış haklarımızı istiyoruz. Arkadaşlarımız bu yüzden mezun olamıyor ve sene kayıpları yaşanıyor. Mağduriyetimiz ufak bir değişiklik ile giderilebilecekken hiçbir çalışma yapılmadı. Eski rektörün ticari anlayışı üniversiteye olan güvenimizi sarstı. Keyfi yönetmeliklerle hem maddi hem de manevi olarak yıpratıldık” dedi

 

MUAFİYET HAKKI GELİYOR AMA TARİH YOK

 

 

Rektör Naci Gündoğan, muafiyet hakkının talebelere yeniden verileceğini belirterek, “bunun için çalışmalara başladık. Fakat bu döneme yetişir mi net bir tarih veremeyiz. Çalışmalar tamamlanırsa bu dönemde muafiyet hakkı AÖF öğrencilerine gelecek” dedi. Ayrıca Rektör Gündoğan, çalışmaların hızlandırılması için Öğrenci Temsilcisi Elif Erden’i AÖF Dekan’ına yönlendirdi.

 

TEK DERS SINAVI HER YIL YAPILACAK, BÜTÜNLEME SINAVI İÇİN VAKIT KISITLI

 

 

Rektör, tek ders sınavının her yıl yapılacağını dile getirerek, “Bütünleme sınavı için çalışma yapılmalıdır. Maalesef zamanımız kısıtlı. Önümüzdeki dönemler için bir çalışma yapılabilir” dedi.

 

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANMALIDIR

 

 

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “Örgün eğitimde uygulanan muafiyet ve bütünleme sınav hakkının, Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için uygulanmaması büyük bir hak ihlalidir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalıdır. AÖF’te öğrenimine devam eden binlerce memurumuz vardır. Bir çok AÖF talebesi zaten maddi imkansızlıklar nedeniyle bu fakülteyi tercih etmiştir. Bu sebeple yaşanan mağduriyetler biran evvel sonlandırılmalıdır.

 

AÖF TEK DERS SINAVI İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

 

 

AÖF tek ders sınavı ile ilgili merak edilenler ve cevapları…

 

Anadolu Üniversitesi açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı, 2012-2013 öğretim yılında tek dersten başarısız olan ve bu dersini verdiği takdirde mezun olabilecek vaziyetteki talebelere tek ders sınavı yapılacaktır.

 

Tek ders imtihanına gireceği sınav ilini, 28-29-30 Haziran 2013 tarihlerinde TC kimlik/öğrenci numaraları ve şifreleri ile http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresi “Açıköğretim ÖğrenciOtomasyonu” linkinden sayfalarına giriş yaparak, AÖF bürolarına bizzat zamanla veya 4441026 nolu ÖğrenciEtkileşim Merkezi’ni arayarak değiştirebilirler (29 Haziran Cumartesi ve 30 Haziran Pazar günleri AÖF Büroları veÖğrenci Etkileşim Merkezi hizmet vermemektedir). Belirtilen tarihlerde değişiklik yapmayan öğrenciler Fakülte tarafından atandıkları sınav ilinde imtihana girmek zorundadırlar.

 

Tek ders sınavı aşağıda belirlenen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

 

1. Kayıtlı olduğu bölüm/programda tüm dersleri alan ve tek dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler tek ders imtihanına girebilirler.

 

2. Talebenin imtihana gireceği tek derse 2012-2013 öğretim seneyi güz veya bahar döneminde kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.

 

3. Başarısız olduğu tek dersten (DZ), (YZ) harf notu alan talebelere tek ders sınav hakkı verilmez.

 

4. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri uygulamalı dersler) için tek ders sınav hakkı verilmez.

 

5. Tek ders sınav notu dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, dönem içi notları ile tek ders sınav notunun yüzdelik bilgileri dikkate alınarak belirlenir.

 

6. Tek ders sınavı sonucunda hesaplanan başarı notuna göre talebenin harf notu, ilgili dönemde o dersten bağıl değerlendirme nihayetinde oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenecektir.

 

7. Her ne sebeple olursa olsun tek ders imtihanına katılmayan veya katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz. Tek ders imtihanına girmeyen talebelerin dönem sonu harf notları geçerli olacaktır.

 

8. Tek ders sınavı, 28 Temmuz 2013 tarihinde saat 14:00’de, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Samsun, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa ve yurtdışı programlarına kayıtlı öğrenciler için Almanya/Köln, Azerbaycan/Bakü’de gerçekleştirilecektir (Köln ve Bakü’de yapılacak sınavlar ile ilgili ayrıca duyuru yapılacaktır).

 

9. 28 Temmuz 2013 Pazar günü tek ders sınavının yapılacağı illerde ve KKTC/Lefkoşa’da bulunan AÖF büroları 10:00 – 15:00 saatleri arasında açık olacaktır.

 

10. Tek ders imtihanına girecek talebelerin sistemimizde kayıtlı olan sınav merkezlerine göre sınav yapılacak illere atamaları aşağıda yer alan tablo kullanılarak Fakülte tarafından yapılacaktır.Öğrencilerimiz tek ders imtihanına gireceği sınav ilini, 28-29-30 Haziran 2013 tarihlerinde TC kimlik/öğrenci numaraları ve şifreleri ile http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresi “Açıköğretim ÖğrenciOtomasyonu” linkinden sayfalarına giriş yaparak, AÖF bürolarına bizzat zamanla veya 4441026 noluÖğrenci Etkileşim Merkezi’ni arayarak değiştirebilirler (29 Haziran Cumartesi ve 30 Haziran Pazar günleri AÖF Büroları ve Öğrenci Etkileşim Merkezi hizmet vermemektedir). Belirtilen tarihlerde değişiklik yapmayan öğrenciler Fakülte tarafından atandıkları sınav ilinde imtihana girmek zorundadırlar.

 

11. Tek ders sınavı için imtihana giriş belgeleri 22 Temmuz 2013 tarihinden itibaren http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresi “Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu” linkinden ve AÖF bürolarından alınabilecektir.

 

AÖF ÖĞRENCİLERİNİN MERAKLA BEKLEDİĞİ HABER GELDİ

 

 

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Sistemi’nde yer alan fakültelerde bütünleme imtihanları yapılmaması nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan yaklaşık 1,5 milyon öğrenci için çalışmalar yapılıyor.

 

Son günlerde sıkça gündeme gelen bütünleme imtihanlarının yapılıp yapılmayacağı dair konularla alakalı açıklamalarda bulunan AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, bütünleme sınavlarıyla alakalı önümüzdeki yıla ilişkin çalışmalar yürüttüklerini ama bu yıl için bütünleme imtihanlarının yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

 

Bütünleme sınavı yapılmasına dair karar bugün alınsa dahi kararın bu yıl için geçerli olmayacağından bahseden Gündoğan, “Bu tür şeylere karar vermek kolay değil. Bizim gibi üniversitelerde planlama bir yıl önceden yapılıyor. Yani bütünleme kararı alınsa bile bu kararı hemen uygulama şansımız yok. Türkiye’nin merkezi sınav yapan üç tane kurumu var. Bu merkezler sınavlarıyla alakalı Türkiye’deki binaları paylaşıyorlar. Yani bizim şimdilik önümüzde boş hafta yok. Biz bir sınav yaptığımız vakit Türkiye’de Milli Eğitim’e ait tüm binaları kullanıyoruz. Bunun planlamasını bir yıl önceden yapıyoruz. Mesela 2014-2015 seneyi planlamasını ağustos-eylül ayları gibi ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi oturacağız ve bir planlama yapacağız” dedi.

 

“BÜTÜNLEME, KREDİLİ SİSTEMİN DOĞASINA AYKIRI”

 

 

Rektör Gündoğan, bütünleme imtihanlarının eğitim için faydalı olmadığını ve bütünlemenin kredili sistemin doğasına aykırı olduğunu dile getirerek, “Öğrencilerimiz haklı olarak bütünlemeyi umutla bekliyorlar ama kredili sistemde yanlış olan bütünlemenin olması. Biz başta buna karşıyız. Yani öğrenciye bütünleme yapmayalım noktasından ziyade bütünleme kredili sistemin doğasına aykırı. Eskiden talebenin bir alışkanlığı vardı. Klasik sistemde finale giriyorsunuz, 50 alıyorsunuz, alamazsanız bütünlemeye giriyordunuz. Şimdi 50 diye bir zorunluluk yok. Talebenin 35’le 37’yle final sınavını geçme şansı var. Öğrenci buna uyum sağlayamadı. YÖK’ün de bu konuda bir kararı oldu, kendilerine de saygı duyarız fakat bunun eğitim açısından pek faydalı olmadığını düşünüyoruz. Aslında örgünde de bütünlemenin olmaması lazım. Bu üniversitelerin bütün süreçlerini aksattı ve eğitim kalitesini bozdu. Üniversiteler yılın 1-1,5 ayını boş yere bütünlemeyle geçiriyorlar” diye konuştu.

 

“Biz bütünlemeyi kredili sistemin doğasına aykırı diye düşünüyoruz ama bir de reel durum var” diyen Prof. Dr. Gündoğan, bütünleme sınavlarıyla ilgili önümüzdeki yıla ilişkin çalışmalar yürüttüklerinden de bahsederek, “Üniversitelerin hemen hemen hepsi bütünleme sınavı verdi. Biz açıköğretimde bunu en azından bu yıl için uygulamayız ama açıkçası önümüzdeki yıl için bunun yollarını arıyoruz. Yani hiç kimseye bütünleme yapacağız diye söz vermedik. Öğrenci derneklerimiz geldiler onlarla da konuştuk. ‘Arkadaşlar önümüzdeki yıl bir planlama yapmaya çalışıyoruz. Yapabilirsek bunu yapacağız’ dedik. Bir çalışma başlattık ama bu çalışmanın bu yıl sona ermesi mümkün değil. Önümüzdeki yıl için bütünleme yapmanın yollarını arıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“1,5 MİLYON ÖĞRENCİYE BİR ANDA BÜTÜNLEME SINAVI KARARI ALMAK KOLAY DEĞİL”

 

 

Gündoğan, kimsenin mağdur olmasını istemediklerini de anlatarak şöyle devam etti:

 

“Bir öğrencimizin bir döneminin bile uzaması bizi üzer. Ama öğrencilerimiz de şunu anlasınlar. Yani 1,5 milyon öğrenciye bir anda bütünleme sınavı kararı almak kolay değil. Bakın geçen hafta final neticelerini izah ettik, önümüzdeki hafta yeni kayıt dönemi başlıyor. Ben bütünlemeyi hangi arada yapayım? Ama bu yıl yine tek ders sınavı yapacağız. Yani geçen sene yaptığımız gibi tek dersten mezun olamayan öğrenciler varsa uygun dönemde onlar için bir sınav yapacağız.”

 

AÖF’TE ÖĞRENCİ KALİTESİ ARTIYOR

 

Anadolu Üniversitesi (Aü) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Fakültesi’ndeki (AÖF) öğrenci kalitesinin son yıllarda artmaya başladığını söyledi.

 

İhlas Haber Ajansı (İHA) Eskişehir Bölge Müdürü Mehmet Emin Toker’in yeni görevine atanması dolayısı ile yaptığı ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Gündoğan, eskiden Açıköğretim Fakültesi’nin üniversite sınavını kazanamayanların gittiği bir yer olarak görüldüğünü hatırlatarak, bu anlayışın yavaş yavaş değişmeye başladığına dikkat çekti. Gündoğan, “Çünkü artık diploma tek başına bir anlam ifade etmiyor. Yani eskiden insanlar sadece memuriyette kademe almak veya askerliklerini ertelemek için bu yola giriyordu fakat son yıllarda ikinci üniversite kapsamında AÖF’e çok ciddi kalitede öğrenciler geliyor. Mesela geçen sene Türkiye’de ilk bine giren yaklaşık 100 öğrenci, bu arada bizim de öğrencimiz oldu. Şu anda ikinci üniversiteyle açıköğretime gelen ciddi bir kitle var ve bunlar başarıyı da yükselttiler. Mesela bizim matematik ortalaması eskiden 30 iken şimdi 40’a yükseldi. Bu da öğrenci kalitesini artırdı” dedi.

 

“ARTIK KALİTEYE ODAKLANMAK İSTİYORUZ”

 

Bundan sonra AÖF’te öğrenci sayısından ziyade kaliteye önem vereceklerini anlatan Gündoğan, “Bundan sonra artık biz kaliteye odaklanmak istiyoruz. Sayı önemli, öğrencimiz 1,5 milyon olmuş ama bundan ziyade artık kaliteyle öne çıkalım istiyoruz. Bunun içinde e-öğrenme malzemeleri dediğimiz materyallerin hızla üretimine başladık. Bu noktada öğrencilerimize kitap dışında başka materyaller de sunalım istedik. Mesela şu anda TRT ile iş birliğimiz kapsamında önümüzdeki dönemlerde TRT’nin arşivini de kullanacağız. E-kitap veya e-öğrenme malzemelerini TRT’ni arşivinden de yararlanarak oluşturacağız. MeselaTürkiye iktisat tarihini anlatıyoruz kitabımızda, burada İzmir İktisat Kongresi’nin tarihine ilişkin küçük bir belgeseli de vereceğiz. Önümüzdeki dönemlerde daha kalıcı olması için bunları kullanacağız çünkü kitap, eğitim materyali olarak tek başına yeterli olmuyor. Görsel şeylerle desteklememiz lazım” diye konuştu.

 

“İHLAS HABER AJANSI ÇOK ÖNEMLİ BİR KURUM”

 

Rektör Prof. Dr. Gündoğan ayrıca ziyaretten İHA Bölge Müdürü Toker’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İHA’nın çok önemli bir kurum olduğunu kaydeden Rektör Gündoğan, şöyle konuştu:

 

“İhlas Haber Ajansı çok önemli bir kurum. Haber dağıtımı açısından gerçekten çok gelişmiş. Biz de Anadolu Üniversitesi olarak çok geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Yaklaşık 1,5 milyon öğrencimiz var ve bu öğrencilerimizle haberleşmemiz açısından ajansınızın çok ciddi bir katkısı olacağına inanıyorum. Her vakit biz de üniversite olarak her türlü haberin bir an evvel bu kitleye yayılması açısından sizinle iş birliği içinde olmamızda büyük fayda var.”

 

Sonraki Haber

TEOG Sonuçları Açıklandı

TEOG kapsamında 8’inci sınıflara yönelik düzenlenen 2. dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı.   Sınav …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.